slide01 slide02

Gebruiksvoorschriften industrielijm

Voorbereiding
Voordat u gaat lijmen  is het belangrijk dat de lijm op kamertemperatuur is. Zo lang de lijm nog niet op kamertemperatuur is, mag de dop absoluut niet losgedraaid worden! Verder moeten de te verlijmen delen schoon en vrij van vet zijn. Voor het schoonmaken van de te verlijmen delen kunt u de Olba cleaner gebruiken. 

Het gebruik van de Industrielijm
Op één van de te verlijmen delen brengt u de lijm zuinig aan. Als u dit gedaan heeft, drukt u de te verlijmen delen tegen elkaar aan.  Zodra u beide delen met elkaar in contact brengt, ontstaat er een permanente hechting. Afhankelijk van de soort lijm (te herkennen aan de kleur dop van het flesje lijm) varieert de hechtingstijd van enkele seconden tot vijf minuten.

Bewaren van de lijm
Als u klaar bent met het gebruik van de lijm, tikt u het tuitje van de lijm leeg. De lijm zal hierdoor uit het tuitje gaan. Met een oude doek kunt u vervolgens de overgebleven lijm van het schroefdraad en het tuitje verwijderen. Een tip is om wat vaseline op het schroefdraad aan te brengen. De dop van de lijm zal niet vast komen te zitten aangezien vet niet te verlijmen is.

Door de lijm koel en donker te bewaren, kunt u de levensduur van de lijm met jaren verlengen. Het beste kunt u de lijm rechtop in de vriezer bewaren. Het is wel van groot belang om bij de volgende lijmbeurt, de lijm eerst op kamertemperatuur te laten komen. De dop kunt u pas open draaien als de lijm op kamertemperatuur is.  

Contactgegevens

Telefoon: +31 (0)320-798 503
Email: info [at] bartools.nl
Website: www.bartools.nl

Postbus 1091 
8200 BB
Lelystad 
Nederland

Nieuwsbrief

Schrijft u zich in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en aanbiedingen.